DOĞADAN BİR MUCİZE ARDIÇ YAĞI

21 Mart 2009 Cumartesi





ARDIÇ YAĞI
(Juniper berry oil)





KAN TEMİZLEYİCİ: Ardıç yağı kanı temizler, kandaki zehirli maddeleri dışarı atar. Kan yoluyla oluşan hastalıklara engel olur. Vücuttaki toksinleri temizlediği, iltihapları söktüğü, tıkanıklıkları açıp temizlediği için arındırıcı bitkisel kürlerde yer almaktadır. Besin zehirlenmelerinde etkilidir.


ANTİKANSER ÖZELLİK:Ardıç yağı kanser tedavisinde uygulanan bazı bitki kürleri içinde yer almaktadır. Araştırmalar ardıç bitkisinin tam 11 tane antikanser özelliğe sahip madde içerdiğini göstermektedir.


GRİP, SOĞUK ALGINLIĞI VE NEZLE: Ardıç güçlü bir antiviral bileşik olan deoxypodophyllotoxsin içerir. Ardıç yağı grip ve herpes virüslerinin de bulunduğu bazı virüslerin faaliyetlerine engel olur. Ateşi düşürür, terlemeyi ve toksin atılmasını sağlar. Öksürükte faydalıdır.


SİNÜZİT: Sinüzitte dahilen ve haricen kullanıldığında, tıkanık burnu açar, sinüsleri boşaltarak rahatlama sağlar. İltihap sökücü özelliğiyle tedavide etkili olur.


BADEMCİK İLTİHABI: Antiviral, antibiyotik, antiseptik etkileriyle bademcik iltihaplarında iyileşme sağlar.


ROMATİZMA, ARTRİT VE GUT: Vücuttaki fazla suyu atarak, rahatlamaya sebep olur. Eklem ve kas ağrılarını yatıştırır, hareket kabiliyetini artırır. Dahilen kullanımın yanı sıra ağrılı bölgelere masaj yapılır.


SELÜLİT: Aromaterapide ardıç yağından selülit tedavisinde yararlanılmaktadır.


İDRAR SÖKTÜRÜCÜ: Ardıç yağı idrar söktürür ve bedende birikmiş suyu atar.


ADET SANCILARI: Adet sancılarını dindirir. Adet söktürür. Rahimdeki iltihapları temizler, beyaz akıntılara da iyi gelir.


ŞEKER (DİYABET): Pankreası olumlu etkileyerek kandaki şeker miktarını düşürür. Bedende genel bir iyileşme sağlar. Hastalığın meydana getireceği yan etkilere karşı koruyucu özellik gösterir.


HAZIMSIZLIK VE GAZ: Sindirimi uyarır, hazmı kolaylaştırır, mide ve bağırsak gazlarını izale eder. Midede sürekli şişlik, dolgunluk hissedenlere fayda sağlar.


MESANE İLTİHABI: Mesane ve idrar yolları enfeksiyonlarında çok iyi bir antiseptiktir. İdrar yollarını temizler, iltihabı söker atar. Araştırmalar ardıç yağının antibiyotiklere dirençli bakterilere karşı bile güçlü bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.


CİLT RAHATSIZLIKLARI: Antiseptik ve antiherpes özelliğiyle kaşıntı, egzama, mantar, sedef gibi cilt rahatsızlıklarında etkilidir.


DİŞETİ İLTİHABI: Antiviral, antibiyotik, antiseptik etkileriyle ardıç yağı dişeti ve ağız içi iltihaplarda başarıyla kullanılır.




ÖNEMLİ NOT :Ardıç yağı böbrek hastalarında ve hamilelerde kullanılmaz. Dahilen alımlarda kesinlikle belirtilen miktarın üzerine çıkılmamalıdır.4-6 haftalık bir kullanımdan sonra mutlaka birkaç haftalık bir ara vermek gerekir.






UYARI: Sitemizdeki bilgiler tamamen paylaşım içindir.Tıbbi müdahale gerektiren durumlar için mutlaka Hekiminize Danışmanız gerekmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

About This Blog

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP